Στις 2 Απριλίου, η εταιρεία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα των χρηστών από το Google+, εκτός από το Google Notes, το οποίο θα διατηρηθεί για νομικούς λόγους. Τα δεδομένα χρηστών, που θα σβηστούν, θα περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο Αρχείο «Άλμπουμ» και στις σελίδες Google+.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα που θέλουν να διατηρήσουν, ακολουθώντας το εγχειρίδιο οδηγιών, που έχει δώσει η εταιρεία. Επιπλέον, αν κάποιος έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό του στο Google Photos, θα τα βρει ανέπαφα στο cloud storage.

Να τονίσουμε επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιος έχει χρησιμοποιήσει το Google+ για να συνδεθεί σε άλλα websites, θα πρέπει να συνδεθεί ξανά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κουμπί σύνδεσης στο Google+ θα αντικατασταθεί από το κουμπί σύνδεσης στο Google για να γίνει η πρόσβαση ευκολότερη.

Η όλη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας της υπηρεσίας  θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες, καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να διαγραφούν όλα τα δεδομένα των χρηστών.

 

 

via