location-History-Smartphonegreece.jpgH Google ανακοίνωσε το Μάιο. ότι θα δώσει στους χρήστες της τη δυνατότητα να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό περιήγησης και τοποθεσίας  από τους λογαριασμούς τους. Η εταιρεία κράτησε την υπόσχεσή της και τώρα προσφέρει τα εργαλεία που θα επιτρέπουν τον καθορισμό  αυτόματα.

Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράψουν το ιστορικό τοποθεσίας τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές και να επιλέξουν την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων τους μετά από 3 ή 18 μήνες. Με την ενεργοποίηση αυτού του εργαλείου θα μπορούν να σβήσουν στην ουσία τα ίχνη των πληροφοριών που αφήνουν online.

Η δυνατότητα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για τα δεδομένα δραστηριότητας εφαρμογών και ιστού. Η Google δήλωσε ότι τα εργαλεία αυτόματης διαγραφής για τα παραπάνω θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πώς να διαγράφονται τα δεδομένα τοποθεσίας.

  • Ανοίξτε το λογαριασμό Google
  • Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις».
  • Μεταβείτε στην επιλογή «Δεδομένα & Εξατομίκευση»
  • Επιλέξτε το «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών«
  • Πατήστε το «Επιλογή για αυτόματη διαγραφή«
  • Στη συνέχεια, πατήστε στο «Επιλέξτε πόσο καιρό να διατηρούνται«
  • Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε 18 είτε 3 μήνες
  • Ορίσετε έναν αντίστοιχο χρονοδιακόπτη για την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων τοποθεσίας σας.

Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να επιτρέψετε στην Google να κρατήσει τα δεδομένα τοποθεσίας σας μέχρι να τα διαγράψετε χειροκίνητα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να θέσετε σε παύση άλλες επιλογές όπως η παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών της Google.

 

 

 

 

via