viber block Smartphonegreece

Το Viber δεν θέλει να γνωρίζουν οι χρήστες πότε έχουν μπλοκαριστεί, γι’αυτό και τους επιτρέπει να στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις προς εκείνους που τους μπλόκαραν. Το θέμα είναι πως αυτά τα μηνύματα και οι κλήσεις δε φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Ας δούμε ποια είναι εκείνα τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι κάποιος χρήστης πάτησε την επιλογή «Αποκλεισμός» στον λογαριασμό μας. Αν νομίζουμε πως κάποιος μας έχει μπλοκάρει, τότε συμβαίνουν ταυτόχρονα τα εξής:

  • Τα μηνύματα που του στέλνουμε έχουν ως ένδειξη ένα ✓, κάτι το οποίο σημαίνει πως απλά στάλθηκαν και δεν παραδόθηκαν, ακόμη κι αν περάσουν μέρες.
  • Η κατάσταση σύνδεσης του δεν είναι ορατή.

Όμως  υπάρχει μια εξαίρεση: Αν εμείς και ο χρήστης που μας έχει μπλοκάρει συμμετέχουμε σε κοινή ομαδική συνομιλία, τότε σε αυτή και μόνο την περίπτωση εκείνος μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα που στέλνουμε στην ομαδική, όπως κι εμείς τα δικά του μηνύματα σε αυτή.

Έλεγχος 1

1. Από ένα άλλο Viber προφίλ, πατάμε το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Viber.

2. Στη συνέχεια,πληκτρολογούμε τον τηλεφωνικό αριθμό εκείνου που πιθανόν  μας έχει μπλοκάρει (π.χ. 6901234567).

3. Τέλος, πατάμε την επιλογή «Προσθήκη (π.χ. Προσθήκη +306901234567).

4. Το πλαίσιο chat με τον άλλον χρήστη ανοίγει και μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο της κατάστασης σύνδεσης του χρήστη.

5.Αν εδώ μπορούμε να τη δούμε, τότε είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αποκλειστεί.

Ακόμα όμως και αν  δε μπορούμε  να δούμε την κατάσταση σύνδεσης του χρήστη, ίσως σημαίνει πως ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις του την επιλογή «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης».

Έλεγχος 2

Όταν ένας χρήστης μας μπλοκάρει, το Viber δε μας επιτρέπει να κάνουμε ομαδική συνομιλία και να τον εντάξουμε σε αυτή:

1. Πατάμε το εικονίδιο δημιουργίας νέου μηνύματος στην αρχική του Viber.

2. Επιλέγουμε «Νέα Ομάδα».

3. Επιλέγουμε έναν φίλο μας και τον χρήστη που υποψιαζόμαστε ότι μας έχει κάνει block.

4. Τέλος, πατάμε το εικονίδιο «» πάνω δεξιά.

5. Αν στην ομαδική συνομιλία που θα δημιουργηθεί, αμέσως αναγραφεί το μήνυμα «Ο/Η (όνομα χρήστη) αποχώρησε», τότε σίγουρα ο χρήστης μας έχει μπλοκάρει.

Στη φωτογραφία της ομαδικής συνομιλίας θα φαίνεται και η φωτογραφία του χρήστη που μας μπλόκαρε, όμως στους συμμετέχοντες της συνομιλίας δε θα υπάρχει.

Το άλλο μέλος της ομαδικής (ο φίλος μας) δε θα βλέπει τη φωτογραφία του χρήστη στην εικόνα της ομαδικής. Μόνο εμείς θα τη βλέπουμε, μιας και δημιουργήσαμε την ομαδική.Φυσικά, ο χρήστης που μας μπλόκαρε δε θα ειδοποιηθεί για την προσθήκη στην ομαδική συνομιλία που προσπαθήσαμε να κάνουμε.

Υπάρχει και η σπάνια περίπτωση να εντάξουμε με επιτυχία τον χρήστη στην ομαδική συνομιλία, κάτι το οποίο σημαίνει πως δε μας έχει μπλοκάρει και θα του εμφανιστεί η ομαδική συνομιλία παρέα με τις υπόλοιπες συνομιλίες του, γι’αυτό και επιλέγουμε να είναι ο δεύτερος έλεγχος που κάνουμε και όχι ο πρώτος.

 

 

 

via