google-location-Smartphonegreece.

Το ιστορικό τοποθεσίας Google σας αφηγείται την ιστορία της ζωής σας. Ξέρει πού έχετε πάει και πού πηγαίνετε, και σε πολλές περιπτώσεις, βοηθά τους Χάρτες Google και άλλες εφαρμογές Google να προτείνουν προορισμούς που μπορεί να σας ενδιαφέρουν να επισκεφτείτε. Ωστόσο, ενδέχεται να μην νιώθουν όλοι άνετα με το Google γνωρίζοντας πολλά για αυτά. Κάθε τόσο, ίσως θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό τοποθεσίας Google. Ίσως κάποια στιγμή, θελήσετε ακόμη και να διαχειριστείτε το ιστορικό τοποθεσίας σας στο Google, ώστε να διαγραφεί αυτόματα ή ακόμη και να διακόψετε το ιστορικό τοποθεσίας σας, ώστε να μην καταγράφονται νέα δεδομένα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι τόσο απλό όσο το άνοιγμα της εφαρμογής Χάρτες Google στο iPhone ή το Android σας και δεν χρειάζονται περισσότερα από μερικά κλικ.


Πώς θα διαγράψετε το ιστορικό τοποθεσίας Google

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, μπορείτε να διαγράψετε όλο το ιστορικό τοποθεσίας Google κάνοντας τα εξής:

Βήμα 1 : Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, πατήστε τον Κύκλο λογαριασμού σας  στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βήμα 2 : Πατήστε το χρονολόγιό σας . Στη συνέχεια, πατήστε  Περισσότερα  (στην επάνω δεξιά γωνία), ακολουθούμενο από τις  Ρυθμίσεις .

Βήμα 3 : Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε  Διαγραφή όλου του Ιστορικού τοποθεσίας . Πατήστε το πλαίσιο «Κατανοώ και θέλω να διαγράψω» και μετά  Διαγραφή .

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Android:

Βήμα 1 : Ανοίξτε τους Χάρτες Google. Και πάλι, πατήστε τον Κύκλο λογαριασμού  σας  στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2 : Μεταβείτε στο  χρονολόγιό σας>  Περισσότερα .

Βήμα 3 : Στη συνέχεια, πατήστε  Ρυθμίσεις και Απόρρητο . Από εκεί, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τοποθεσίας και πατήστε  Διαγραφή όλου του Ιστορικού τοποθεσίας . Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εκτελέσετε τη διαγραφή.

Εάν δεν θέλετε να το κάνετε σε smartphone, μπορείτε να διαγράψετε όλο το ιστορικό τοποθεσίας σας Google σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Βήμα 1 : Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το google.com/maps/timeline στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας.

Βήμα 2 : Μόλις φτάσετε στο χρονοδιάγραμμα των Χαρτών Google, κάντε κλικ στο  εικονίδιο Ρυθμίσεις  (μοιάζει με οδοντωτό τροχό).

Βήμα 3 : Κάντε κλικ στο  Διαγραφή όλου του Ιστορικού τοποθεσίας . Επιλέξτε το πλαίσιο «Κατανοώ και θέλω να διαγράψω όλο το Ιστορικό τοποθεσίας» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή  Διαγραφή ιστορικού τοποθεσίας .


Πώς θα διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας Google

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε iPhone ή Android, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στους Χάρτες Google> Κύκλος λογαριασμού> Το χρονολόγιό σας> Περισσότερα> Ρυθμίσεις  ( Ρυθμίσεις και απόρρητο για Android)  > Αυτόματη διαγραφή ιστορικού τοποθεσίας.

Αφού κάνατε κλικ στην επιλογή  Αυτόματη διαγραφή ιστορικού τοποθεσίας , θα πρέπει να επιλέξετε είτε Διατήρηση για 18 μήνες είτε  Διατήρηση για 3 μήνες . Αφού ορίσετε μία από αυτές τις επιλογές, κάντε κλικ στο Επόμενο . Στη συνέχεια, πατήστε το πλαίσιο «Κατανοώ ότι τα δεδομένα μου θα διαγραφούν» πριν πατήσετε  Επιβεβαίωση .

Αφού το κάνετε αυτό, τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας Google θα διαγράφονται περιοδικά, κάθε τρεις ή 18 μήνες. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στην Αυτόματη διαγραφή ιστορικού τοποθεσίας στις ρυθμίσεις των Χαρτών Google και να επιλέξετε τη ρύθμιση Διατήρηση έως τη διαγραφή μη αυτόματα .


Πώς θα διαγράψετε μια ημέρα ή ένα μέρος ιστορικού τοποθεσίας Google

3

Αντί να διαγράψετε όλο το ιστορικό τοποθεσίας σας στο Google, ίσως θελήσετε να διαγράψετε μόνο ένα μέρος του ιστορικού σας ή ίσως συγκεκριμένες ημερομηνίες ή τοποθεσίες. Αυτό μπορεί να γίνει με ελάχιστα βήματα.

Για iPhone ή Android, μεταβείτε στους Χάρτες Google> Κύκλος λογαριασμού> Το χρονολόγιό σας> Περισσότερα> Ρυθμίσεις  ( Ρυθμίσεις και απόρρητο για Android)  > Διαγραφή εύρους ιστορικού τοποθεσίας . Αφού πατήσετε Διαγραφή εύρους ιστορικού τοποθεσίας , στη συνέχεια επιλέγετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του εύρους και μετά πατήστε Διαγραφή.

Για να διαγράψετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία από το ιστορικό τοποθεσίας Google, απλώς ακολουθείτε την ίδια διαδρομή. Ωστόσο, αφού πατήσετε το Χρονολόγιό σας, πατήσετε το  εικονίδιο Ημερολόγιο  στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του χρονολογίου. Πατήστε την ημερομηνία που θέλετε να διαγράψετε και  το κουμπί Περισσότερα, στη συνέχεια,  Διαγραφή της ημέρας .

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαγράψετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία από το ιστορικό τοποθεσίας σας κάνοντας το ίδιο όπως παραπάνω. Επιλέγετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία από το  Ημερολόγιο του χρονολογίου σας και πατήστε σε μία από τις τοποθεσίες που επισκεφθήκατε αυτήν την ημερομηνία. Μόλις το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο Κάδος απορριμμάτων  στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.


Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό τοποθεσίας Google

4

Τέλος, εάν δεν θέλετε οι Χάρτες Google να μην καταγράφουν ποτέ την τοποθεσία σας, μπορείτε να θέσετε σε παύση το ιστορικό τοποθεσίας Google, ώστε να σταματήσει να αποθηκεύει τα δεδομένα σας.

Σε iPhone και Android. Αρχικά, μεταβείτε στους Χάρτες Google> Κύκλος λογαριασμού> Το χρονολόγιό σας> Περισσότερα> Ρυθμίσεις  ( Ρυθμίσεις και απόρρητο για Android)  > Ρυθμίσεις ιστορικού τοποθεσίας . Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσετε  Ιστορικό τοποθεσίας  , ώστε το μπλε ρυθμιστικό να απενεργοποιηθεί.

Αυτό εμποδίζει τους Χάρτες Google να αποθηκεύουν τοποθεσίες που επισκέπτονται στο χρονολόγιό σας. Ωστόσο, δεν εμποδίζει τους Χάρτες Google να παρακολουθούν τις κινήσεις σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στους Χάρτες Google> Κύκλος λογαριασμού> Το χρονολόγιό σας> Περισσότερα> Ρυθμίσεις  ( Ρυθμίσεις και απόρρητο για Android)  > Οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες . Αυτό θα σας μεταφέρει στις ρυθμίσεις τοποθεσίας του smartphone σας, όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε την άδεια για τους Χάρτες Google.


Διαχείριση ιστορικού τοποθεσίας με το Χρονολόγιο Χαρτών Google (Timeline)

5

Το Χρονολόγιο Χαρτών Google είναι μια νεότερη δυνατότητα στους Χάρτες Google. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν από την εφαρμογή Χάρτες  εδώ και επιλέγοντας Διαχείριση του χρονολογίου σας σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Το Χρονολόγιο Χαρτών είναι ένας εύκολος τρόπος για να δείτε τα δεδομένα τοποθεσίας σας μέσα στο πέρασμα του χρόνου καθώς παρακολουθεί τις συσκευές σας με τους Χάρτες και δείχνει πού βρισκόσασταν, επιτρέποντάς σας επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένες ημέρες στο παρελθόν για να δείτε πού βρίσκεστε.

6

Αυτό είναι μια χρήσιμη μέθοδος για τη διαγραφή ιστορικού τοποθεσίας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, ειδικά αν δεν ανησυχείτε για τα δεδομένα τοποθεσίας πριν ή μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Στην εφαρμογή Χάρτες Google, μπορείτε να μεταβείτε στο προφίλ σας, να επιλέξετε το χρονολόγιό σας και να επιλέξετε Εμφάνιση ημερολογίου . Επιλέξτε μια ημέρα, δείτε τα δεδομένα της τοποθεσίας σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Περισσότερα (επίσης το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες, ανάλογα με την πλατφόρμα σας) και, στη συνέχεια, επιλέξτε  Διαγραφή ημέρας για να το καταργήσετε.

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το Χρονοδιάγραμμά σας για να αλλάξετε τα μέρη που επισκέπτεστε και τις δραστηριότητες / φωτογραφίες που έχει καταχωρίσει η Google με βάση τα δεδομένα που συλλέγει από τις συσκευές σας.

Το Χρονολόγιο Timeline,  αφορά το ιστορικό τοποθεσίας σας, οπότε αν απενεργοποιήσετε τα δεδομένα τοποθεσίας, το Χρονολόγιο θα σταματήσει να λειτουργεί για αυτήν την περίοδο.

via