680-x-360-Should-You-Delete-or-Archive-Email

Όσον αφορά την κατάργηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχουν δύο επιλογές που έχει σχεδόν κάθε υπηρεσία: «Αρχειοθέτηση» και «Διαγραφή». Είναι λίγο μπερδεμένο γιατί υπάρχουν δύο επιλογές που ακούγονται πολύ παρόμοιες.

Ποια είναι η διαφορά και ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;Τόσο η αρχειοθέτηση όσο και η διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα τα αφαιρέσουν από τα εισερχόμενά σας, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Η γνώση της διαφοράς μεταξύ των δύο μπορεί ενδεχομένως να σας σώσει από κάποιο πρόβλημα. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι συμβαίνει όταν «αρχειοθετώ» ένα email;

Η λειτουργία αρχειοθέτησης στις υπηρεσίες email είναι ουσιαστικά «Διαγραφή Lite». Το email αφαιρείται από τα εισερχόμενά σας και την όρασή σας. Φαίνεται ότι διαγράψατε το email, αλλά δεν έχει φύγει για πάντα.Τα αρχειοθετημένα email συνήθως τοποθετούνται σε έναν ειδικό φάκελο «Αρχειοθέτηση». Σε ορισμένες περιπτώσεις —όπως το Gmail— δεν μεταβαίνουν καθόλου σε ειδικό φάκελο, αλλά είναι ορατά όταν αλλάζετε στην προβολή «Όλα τα μηνύματα». Τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθούν να εμφανίζονται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης .Αν σκέφτεστε για φυσική αλληλογραφία, η λειτουργία αρχειοθέτησης είναι σαν να ρίχνετε ένα κομμάτι αλληλογραφίας σε ένα συρτάρι. Δεν θα το βλέπετε πια, αλλά είναι ακόμα εκεί αν το χρειάζεστε.

Τι συμβαίνει όταν «Διαγράφω» ένα email;

Η διαγραφή ενός email είναι μια μόνιμη λειτουργία… κυρίως. Όταν διαγράφετε ένα email συνήθως μετακινείται σε έναν φάκελο «Κάδος απορριμμάτων». Εκεί θα καθίσει για 30 μέρες και μετά αφαιρείται οριστικά (συνήθως) .Τα email που έχουν διαγραφεί δεν εμφανίζονται στο «Όλα τα μηνύματα» και δεν μπορείτε να τα βρείτε με την αναζήτηση. Έχετε 30 ημέρες για να αλλάξετε γνώμη, αλλά μετά από αυτό, δεν θα επιστρέψει ποτέ.Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το παράδειγμα φυσικής αλληλογραφίας, η διαγραφή είναι σαν να βάζετε αλληλογραφία στον κάδο απορριμμάτων σας. Μπορεί να έχετε μερικές μέρες για να το ανακτήσετε, αλλά αφού το μεταφέρετε στο κράσπεδο, έχει φύγει για πάντα.

Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Έχοντας υπόψη αυτούς τους ορισμούς, μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει λόγος να διαγράψετε ποτέ πλήρως ένα email. Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια… αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αποθήκευση. Οι μέρες απεριόριστου δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για λογαριασμούς Gmail έχουν τελειώσει.Το 2013, η Google συγχώνευσε όλα τα δεδομένα λογαριασμού και περιόρισε το δωρεάν πρόγραμμα στα 15 GB. Τα εισερχόμενα του Gmail, το Google Drive και οι Φωτογραφίες Google μετρούν όλα σε αυτήν την κατανομή. Όλα αυτά τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να προστεθούν. 

Επομένως,  εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης , θα πρέπει να διαγράψετε ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Είναι καλή πρακτική να διαγράψετε οποιοδήποτε email που γνωρίζετε ότι δεν θα χρειαστείτε ξανά και να αρχειοθετήσετε τα άλλα. Μην αφήνετε τα ενοχλητικά ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να τρώνε τον αποθηκευτικό χώρο σας. 

Το Archive και το Delete μπορεί να ακούγονται γνωστά, αλλά οι λειτουργίες τους είναι δραστικά διαφορετικές. Προχωρήστε και χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να καθαρίσετε τα εισερχόμενά σας.

 

via