google-search

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών Google I/O πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες Android και iOS να διαγράφουν τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησής τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να διατηρήσουν ιδιωτικά τα πιο πρόσφατα αιτήματά τους αναζήτησης. Τον περασμένο Ιούλιο, η Google κυκλοφόρησε πρώτα τη λειτουργία στους χρήστες iOS και όχι στο δικό της Android.

Οι χρήστες Android περίμεναν τη νέα δυνατότητα μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Η Google πρέπει να είχε πιο σημαντικά ζητήματα για να ασχοληθεί, επειδή μόλις τώρα κυκλοφορεί στους χρήστες Android, αν και δεν έχει ακόμη γίνει διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Android.

Η Google μόλις τώρα δίνει στους χρήστες Android μια δυνατότητα για Αναζήτηση που έδωσε στους χρήστες iOS τον περασμένο Ιούλιο

Ο εκπρόσωπος της Google, Ned Adriance, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, αρχίζουμε να διαθέτουμε αυτήν τη δυνατότητα στην εφαρμογή Google για Android και αναμένουμε ότι θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες. Συνεχίζουμε να διερευνούμε τρόπους για να την προσφέρουμε χρήσιμο χαρακτηριστικό σε άλλες επιφάνειες.»

Για να δείτε εάν το τηλέφωνό σας Android έχει προικιστεί με αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε την εφαρμογή Google και πατήστε την εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία. Κάτω από το «Ιστορικό αναζήτησης» θα πρέπει να δείτε μια επιλογή που λέει «Διαγραφή των τελευταίων 15 λεπτών». Αγγίξτε το και οποιοδήποτε ιστορικό αναζήτησης έχει συσσωρευτεί τα τελευταία 15 λεπτά θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Η Google δίνει στους χρήστες Αναζήτησης την επιλογή να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό αναζήτησης 3, 18 ή 36 μηνών και αυτό είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android αυτήν τη στιγμή. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα,

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google, πατήστε την εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε Ιστορικό αναζήτησης. 
  • Από την οθόνη Ιστορικό αναζήτησης, θα δείτε μια γραμμή που εμφανίζει εικονίδια ενός κάδου απορριμμάτων και ενός ρολογιού και διαβάζει «Αυτόματη διαγραφή (Απενεργοποίηση).
  • Πατήστε τη γραμμή αυτόματης διαγραφής και θα δείτε μια επιλογή για αυτόματη διαγραφή δραστηριότητας παλαιότερης των 18 μηνών. 
  • Πατήστε το κουμπί για να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη διαγραφή και μετά πατήστε στο γκρι πλαίσιο ακριβώς από κάτω για να επιλέξετε πόσο πίσω θέλετε να διαγραφεί αυτόματα το ιστορικό αναζήτησής σας. Όπως είπαμε, μπορείτε να επιλέξετε από 3, 18 ή 36 μήνες.

Αν δεν είστε ο τύπος που του αρέσει να κάνει βαθιές βουτιές στα μενού εφαρμογών και συστημάτων, μπορεί να μην ξέρατε ποτέ ότι είχατε αυτήν τη δυνατότητα στο κινητό σας.

Γιατί η Google έδωσε στους χρήστες iOS για πρώτη φορά αυτήν τη λειτουργία; 

Γιατί η Google έδωσε για πρώτη φορά στους χρήστες iOS τη δυνατότητα να αφαιρούν γρήγορα τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησής τους. Ίσως, η απάντηση έχει να κάνει με τα χρήματα. Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη ότι η Google πληρώνει στην Apple ένα πριγκιπικό ποσό κάθε χρόνο για να κάνει την Αναζήτηση Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone. Επιπλέον, η Google, με αυτό τον τρόπο διεισδύει στο οικοσύστημα της Apple με τον καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με το Bernstein Securities, η Google πλήρωσε στην Apple 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να εγγυηθεί ότι οι χρήστες iPhone είχαν προεγκατεστημένη την Αναζήτηση Google ως τη μοναδική μηχανή αναζήτησης στη συσκευή πέρυσι. Εφόσον η Google δεν θέλει να χάσει χρήματα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τοποθέτηση της Αναζήτησης στο iPhone είχε ως αποτέλεσμα διαφημιστικά κέρδη άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Από την άλλη,  η Apple θα μπορούσε να αποφασίσει να δώσει την επιχείρηση στη Microsoft, η οποία θα έκανε το Bing το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο iPhone.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Google έχει ένα κίνητρο να προωθήσει πρώτα στους χρήστες iOS οποιεσδήποτε βελτιώσεις στην εφαρμογή Αναζήτησης, κάτι που θα μπορούσε να είναι ο λόγος που οι χρήστες Android μόλις τώρα αποκτούν τη δυνατότητα να διαγράψουν τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησής τους περισσότερο από 8 μήνες μετά τους χρήστες iOS.

 

 

 

via