🆂🅼🅰🆁🆃🅿🅷🅾🅽🅴🅶🆁🅴🅴🅲🅴

smartphones greece android ios news tech science

Apps, news, useful

Πώς απενεργοποιούμε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube

Youyube-restricted-mode-Smartphonegreecetechcult

Εκνευρίζεστε επειδή δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένα βίντεο λόγω του restricted mode; Το YouTube σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία.

Το YouTube είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές υπηρεσίες της Google που προσφέρει βίντεο, μουσικά βίντεο, ροές παιχνιδιών, κριτικές προϊόντων, ακόμη και παιδικές εκπομπές. Η πλατφόρμα έχει γίνει η κύρια πηγή ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι όλο το περιεχόμενο υγιές και ίσως να μην θέλετε τα παιδιά σας να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του YouTube.

Η Google έχει εφαρμόσει αρκετούς γονικούς ελέγχους για την προστασία των θεατών, συμπεριλαμβανομένης της Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης για την απαγόρευση βίντεο που ενδέχεται να περιέχουν περιεχόμενο για ενηλίκους. Αν και αυτό είναι εξαιρετικό για όσους θέλουν να φιλτράρουν το περιεχόμενο, μπορεί να είναι  δύσκολο να το απενεργοποιήσετε. 

Τι είναι η περιορισμένη λειτουργία στο YouTube;

Οι δημιουργοί έχουν πολλές επιλογές όταν ανεβάζουν περιεχόμενο στα κανάλια τους στο YouTube. Για να αποφευχθεί η κατάργηση του βίντεο, πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της κοινότητας , επομένως εάν το περιεχόμενό τους ενδεχομένως περιέχει σεξουαλικό, μίσος ή περιεχόμενο για ενηλίκους, πρέπει να επισημανθεί ως ενήλικο. Στη συνέχεια, το YouTube θα φιλτράρει αυτά τα βίντεο από την προτεινόμενη ροή ενός θεατή, εάν η Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης είναι ενεργή. Οι θεατές δεν θα μπορούν να δουν ή να σχολιάσουν βίντεο.

Η περιορισμένη λειτουργία είναι μια προαιρετική υπηρεσία για τους θεατές από το 2010. Αν και δεν ενεργοποιείται αυτόματα, μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που παρέχεται από δημόσιο ίδρυμα (όπως βιβλιοθήκη ή σχολείο). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά με δημόσιες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, η περιορισμένη λειτουργία ρυθμίζεται αυτόματα από τον διαχειριστή του δικτύου. Εάν ο λογαριασμός σας Google είναι συνδεδεμένος σε Family Link , δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία χωρίς ο επόπτης του λογαριασμού να αλλάξει τη ρύθμιση.

 

Είναι η περιορισμένη λειτουργία ίδια με τους ηλικιακούς περιορισμούς στο YouTube;

Όχι, η περιορισμένη λειτουργία δεν είναι ίδια με τους ηλικιακούς περιορισμούς. Σε αντίθεση με τη Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης, τα βίντεο με ετικέτα περιορισμένης ηλικίας απαιτούν από τους θεατές να συνδεθούν και να επαληθεύσουν ότι είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο, αυτό ξεκλειδώνει αμέσως τον λογαριασμό, παρέχοντας πρόσβαση σε όλα τα βίντεο. Τα βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο, παράνομες ουσίες, βίαιο περιεχόμενο, χυδαία γλώσσα ή περιεχόμενο που ενέχει κίνδυνο για παιδιά πρέπει να επισημαίνονται για θεατές άνω των 18 ετών. Εάν άλλοι θεατές ή επόπτες δουν περιεχόμενο που πρέπει να επισημανθεί, θα το προσθέσουν με ετικέτα και προειδοποιεί τον δημιουργό.


Πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο Chromebook, Mac ή υπολογιστή 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο οι κάτοχοι λογαριασμού που είναι άνω των 13 ετών και έχουν τη διαχείριση του YouTube τους, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης. Το YouTube λειτουργεί για να προστατεύει τους ανήλικους θεατές και να ακολουθεί τις ελάχιστες απαιτήσεις ηλικίας που παρέχονται με την Google, επομένως ξεκινήστε με τη σύνδεση. Η μέθοδος απενεργοποίησης του περιορισμού είναι η ίδια ανεξάρτητα από το λειτουργικό σας σύστημα.

  1. Ανοίξτε το YouTube και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  2. Κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Η φωτογραφία μπορεί να είναι ένα εικονίδιο με τα αρχικά σας.
  3. Επιλέξτε την επιλογή Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης .
  4. Ενεργοποιήστε την Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας. Το ρυθμιστικό θα γίνει γκρι όταν είναι ενεργοποιημένη η περιορισμένη λειτουργία.
  5. Εάν έχετε κλειδώσει προηγουμένως την περιορισμένη λειτουργία , επιλέξτε Ξεκλείδωμα περιορισμένης λειτουργίας στο κάτω μέρος του μενού. Επαληθεύστε τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της περιορισμένης λειτουργίας.
 

Πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία σε iPad, iPhone και τηλέφωνα ή tablet Android

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή YouTube για Android ή iOS, η μέθοδος απενεργοποίησης της περιορισμένης λειτουργίας είναι η ίδια.

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο YouTube.
  2. Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Επιλέξτε ρυθμίσεις στο μενού.
  4. Επιλέξτε λογαριασμό.
  5. Κάντε κλικ στη γραμμή ολίσθησης στην Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης . μόλις το κάνετε, η μπάρα γίνεται γκρι.

Τώρα έχετε πρόσβαση σε όλα όσα προσφέρει το YouTube, καλώς ή κακώς. Φυσικά, δεν περιορίζεστε πλέον μόνο στα τηλέφωνα και τα tablet. Εάν διαθέτετε τηλεόραση Android, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία και για αυτό.


Πώς θα απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο Android TV

Εάν χρησιμοποιείτε Android TV, πρέπει να κάνετε μερικά επιπλέον βήματα για να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στη συσκευή προτού αλλάξετε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις.

  1. Επιλέξτε Εφαρμογές από την Αρχική οθόνη.
  2. Εντοπίστε την εφαρμογή YouTube .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε την.
  4. Κάντε κλικ είτε στην Ασφαλή λειτουργία είτε στην Περιορισμένη λειτουργία .
  5. Κάνε κλικ .

Πώς θα απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube από έναν διαχειριστή δικτύου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περιορισμένη λειτουργία ορίζεται από τον διαχειριστή του δικτύου, το άτομο ή τον οργανισμό που διαχειρίζεται το δίκτυο που χρησιμοποιείτε, όπως το δημόσιο Wi-Fi. Εάν βρίσκεστε στο σπίτι με ιδιωτικό δίκτυο, οι ρυθμίσεις DNS του δρομολογητή, τα εγκατεστημένα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης ή τα cookie ενδέχεται να εμποδίζουν τις αλλαγές. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας.

  1. Απενεργοποιήστε όλες τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome.
    • Κάντε κλικ στις 3 κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης
    • Επιλέξτε Ρυθμίσεις στο μενού
    • Επιλέξτε Επεκτάσεις στο κάτω μέρος του αριστερού μενού
    • Πατήστε τα μπλε ρυθμιστικά στα πρόσθετα και κάντε τα γκρι.
  2. Μεταβείτε στα εργαλεία στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια .
  3. Επιλέξτε Διαγραφή δεδομένων περιήγησης .
    • Βεβαιωθείτε ότι το επιλέγετε για πάντα .
  4. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Ασφαλούς Αναζήτησης που παρέχει το Google Chrome στις Ρυθμίσεις αναζήτησης είναι απενεργοποιημένη .
    • Στην κάτω αριστερή γωνία του Google , θα βρείτε την επιλογή Settings .
    • Επιλέξτε Ρυθμίσεις αναζήτησης S
    • Επιλέξτε το πλαίσιο για την απενεργοποίηση της Ασφαλούς Αναζήτησης .
  5. Βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας και ο δρομολογητής σας δεν διαθέτουν γονικούς ελέγχους που θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις σας στο YouTube.

Εάν κανένα από τα παρακάτω βήματα δεν λειτουργεί, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακάμψετε τους περιορισμούς. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που σας παρέχεται από σχολείο ή δημόσιο υπολογιστή, η περιορισμένη λειτουργία συχνά δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Ο πάροχος σύνδεσης Wi-Fi καθορίζει αυτές τις ρυθμίσεις και όχι τον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό.

 

 

via

Αρέσει σε %d bloggers: